Competentele in scoala. Formare si evaluare

Competentele in scoala
de Stefan Pacearca, Bernard Rey, Vincent Carette, Anne Defrance, Sabine Kahn

Cu luciditatea cercetatorilor fermi, cu o mare experienta la clasa si cunostinte teoretice cat se poate de bine actualizate, autorii lucrarii Competentele in scoala. Formare si evaluare, ne prezinta o abordare originala a notiunii de competenta. O abordare inscrisa intr-o perspectiva absolut pedagogica. O abordare care nu spune vorbe goale si care, in acelasi timp, nu uita esentialul.

Realisti, autorii ne demonstreaza ca folosirea notiunii de competenta nu trebuie sa ascunda nici problema sensului acumularii de cunostinte, nici pe cea a acumularii de automatisme de baza.

Competentele in scoala. Formare si evaluare trebuie citita cu deosebita atentie. Demersul si continutul ei presupun lectii pretioase. Lectiile unei pedagogii care stie sa se alieze cu bucurie la tehnica observatiei si punctele de vedere superioare ale unei gandiri filosofice despre invatamant si educatie.

Editura Aramis; Colectia: Arta predarii; Autori: Stefan Pacearca, Bernard Rey, Vincent Carette, Anne Defrance, Sabine Kahn; Nr. pagini:176

 

Cumpara cartea

Fii conectat la cele mai bune resurse educationale!