Didactica functionala. Obiective, strategii, evaluare. Cognitivismul operant

Didactica functionala
de Michel Minder

„Didactica functionala. Obiective, strategii, evaluare. Cognitivismul operant” este un excelent tratat de didactica, pe care autorul il concepe din perspectiva conceptului de cognitivism operant, cu ajutorul caruia ni se propune un raspuns coerent si realist la o intrebare fundamentala in educatie: cum sa se predea astazi? 

Cartea prezinta o didactica adaptabila tuturor nivelurilor invatamantului, centrata pe o conceptie functionala, participativa si interdisciplinara asupra predarii si impaca, intr-un mod original, pedagogia interesului cu pedagogia pe baza de obiective. Conceputa pentru a fi utilizata practic de catre actualele si viitoarele cadre didactice, didactica functionala constituie atat o metoda de formare continua, cat si un manual de referinta: ea ne invata cum sa stabilim obiectivele educationale, cum sa utilizam un curriculum, cum sa motivam invatarea, cum sa stabilim sarcinile de invatare si cum sa evaluam formativ sau sumativ. Practic, ne arata cum sa didactizam cunoasterea.

Cunoasterea produsa (cunoastere stiintifica) nu este automat invatabila. Ca sa poata fi invatata, ea trebuie reconstruita: selectata, organizata, recodata, adaptata caracteristicilor elevilor, asimilata, evaluata, certificata, transferata. Didactica este reconstructia cunoasterii stiintifice pentru a fi invatabila. Un proces dificil pe care putini profesori il fac cum se cuvine. Aceasta carte le ofera sansa sa invete cum se face acest lucru.

 

Cumpara cartea

 

Fii conectat la cele mai bune resurse educationale!