Echipa Romaniei a castigat locul I pe natiuni la Olimpiada Internationala de Matematica pentru studenti

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut locul I pe natiuni la Olimpiada Internationala de Matematica pentru Studenti – SEEMOUS 2014, care s-a desfasurat la Iasi. La competitie au participat 99 de studenti din Bulgaria, Grecia, Iran, Romania, Rusia, Turcia, Turkmenistan si Ucraina. Romania a castigat si „locul I absolut”, cu solutia la problemele de concurs data de studentul Eduard Valentin Curca de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. 

Olimpiada Internationala de Matematica pentru Studenti – SEEMOUS 2014 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) s-a desfasurat in perioada 5-9 martie, la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi. Aceasta a fost gazda celei de-a opta editii a olimpiadei.

La competitie au participat 99 de studenti din Bulgaria, Grecia, Iran, Romania, Rusia, Turcia, Turkmenistan si Ucraina, totalizand 25 de echipe.

Pe langa rezultatele individuale care au fost recompensate cu diplome si medalii, au fost acordate urmatoarele trofee: 

  • Cupa pentru locul I pe natiuni castigata de Romania
  • Cupa pentru locul I pe universitati castigata de Kapodistrian University of Athens din Grecia
  • Cupa pentru locul I absolut, castigata de studentul Curca Eduard Valentin de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Studentul roman a obtinut si premiul pentru cea mai originala si frumoasa solutie data problemei 4 din concurs.

Citeste tot articolul pe Hotnews.ro

 

Fii conectat la cele mai bune resurse educationale!