Guvernul a modificat Legea Educatiei pentru ca profesorii titularizabili in ultimii 6 ani sa poata ocupa un post pe perioada nedeterminata

Guvernul a aprobat astazi, 9 aprilie, o ordonanta de urgenta care le permite profesorilor sa se titularizeze pe baza notei obtinute in anii anteriori la examenul de titularizare, a anuntat Ministerul Educatiei. La inceputul sedintei de guvern, Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat: „respectam ce ne cere Curtea Constiutionala”. Modificarea Legii Educatiei vine la o saptamana dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei de neconstitutionalitate a articolului care le permite profesorilor sa se titularizeze folosind rezultatele la examenul de titularizare din ultimii 6 ani.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat la inceputul sedintei executivului ca „avem OUG in asa fel incat 3242 de profesori sa poata da examen de titularizare (…) Practic, respectam ce ne cere Curtea Constiutionala„. Ulterior, Ministerul Educatiei a anuntat printr-un comunicat de presa ca Guvernul a aprobat astazi in sedinta de guvern OUG care modifica art. 253 al Legii nr. 1/2011, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 106/2014, publicata in MO nr.238/03.04.2014.

Citeste tot articolul  pe www.hotnews.ro

Fii conectat la cele mai bune resurse educationale!