Violenta in scoala. Ajuta-ti copilul sa-i faca fata

Violenta in scoala
de Catherine DePino

Violenta in scoala este o lucrare care ofera parintilor ingrijorati solutii practice pentru a-si ajuta copiii sa nu se lase terorizati de colegii de scoala.

Din paginile cartii Violenta in scoala veti afla cum sa-i ajutati pe cei mici sa stopeze din fasa orice tentativa de intimidare, dar si cum sa colaborati eficient cu scoala, autoritatile sau parintii altor elevi.

Cu ajutorul unor minidialoguri, al jocurilor de rol si al unor sfaturi intuitive, copiii vor invata cum sa citeasca limbajul nonverbal al batausilor, cum sa-si pastreze cumpatul si sa fie asertivi, dar si cand e cazul, sa apeleze la persoanele cu autoritate.

Pe de alta parte, parintii sunt incurajati sa asculte cu atentie si fara o atitudine moralizatoare ce au de spus copiii, tocmai pentru a preintampina din vreme posibilele traume sau depresii ale elevilor exclusi, intimidati, persecutati sau batjocoriti pe internet.

Trei sferturi dintre elevii romani se tem de comportamentul agresiv al colegilor, in vreme ce Romania se afla printre primele locuri in clasamentul international al violentei scolare, potrivit studiilor OMS realizate in 37 de tari.

 

Cumpara cartea

Fii conectat la cele mai bune resurse educationale!